Saturday, December 10, 2011

Searching For Star Champion & Runner-Up Voice Of Miracle Singing Competitions.....

1stly.. Syukur ke hadrat Ilahi sebab dgn Izin-Nya kejayaan ini tercapai..... Next, thanks to my marka, & last but not least kepada semua penyokong2 kami..... Tanpa sokongan dn berkat doa anda, kejayaan ini mungkin tak tercapai... Thanks Guys !!!!


Searching 4 Star's Secretariats....


Practice Session...


Actually Searching For Star ini pertandingan nyanyian lagu2 bahasa English, aku tertarik utk menyertainya.... Competition nie anjuran English Lang. Club Of UUM, memandangkan semua peserta nyanyi guna minus one, aku pn nak wat suatu yg laen dr laen dgn perform guna teknik "Acoustic". Farah Awien sbg penyanyi dan aku maen gitar.. Idea utk wat camni aku dpt daripada gitaris2 yg berjaya cam Edrie Hashim dan Slash, pas diaorg kuar dr band dan bergerak solo, diaorg lbh success dn dikenali.... dgn pengalaman2 yg pernah aku tempuhi sblm ini, mmbuatkan aku lbh berani utk join comp. camnie... Sebab lain, adalah kerana nak ubati kedukaan hati ini yg selalu kalah masuk comp. music... Aku berpegang pada prinsip belajar drpd kesilapan dn "Fall 3 times, Stand Up 4", mksudnya jgn menyerah kalah dlm seni. Kena sentiasa berusaha...
Sblm ke semi dn final......

Audition


Sesi audition, Farah lepas... Ramai jgk yg join, yg star2 pn ada, tp rezeki pd kami... Then 9 December 2011, hari semi dn final... Semi kami maen akustik, lagu Price Tag, dapat supporters yg gempak2, nyanyi sma2... Then Final lagu, Listen-Beyonce... Honestly aku ckp, aku teruja dgn suara Farah Awien, terbaek... Meremang bulu roma bila dgr, dgn gaya persembahan yg menyentap jiwa.... U were awesome farah... "tak salah keputusan aku utk pilih hg sbg singer aku" =)... Byk finalist2 yg power2, 6 chineses n 4 Malays... Malays suma masuk final + 1 org Chinese guy... Tp rezeki kami,  dapat Champion.... no.2 Malay lady, 3rd pn Malay lady...Congrate U Guys.... Rasa syukur2 sgt sb mng, nie 1st time dapat Champion... Ditambah pulak dgn pd masa yg sama aku gi masuk pertandingan nyanyian Voice Of Miracle... Dpt no.2.. Okla 2... Sb aku xpenah menang pertandingan nyanyian... Aku men gitar smbil nyanyi kali nie... Lagu Bila Cinta-O.S.T LBS.... Kalut lari sana sini perform, syukurlah berbaloi......


Lagu Semi Final.....
video


                          Me & Farah =)

    Tanjungisme...  Penang Mari... Ngee

Dari Kanan pemenang tempat ke-2, dua dari kanan 
pemenang tempat ke-3, tengah Farah Awien Champion, 
4 dari kanan menang persembahan terbaik, 5 dari kanan??? 
ehemm2... aku la.. Gitaris Farah... Ngeee =B

In the mean time............ 

 VOICE OF MIRACLE anjuran DPP Muamalat
Syukur, dapat "durian runtuh" dlm satu malam.. Rezeki... 
Rasa cam dalam mimpi lak... hehehe... Hepi sgt, sb 
menang  no.2 pertandingan Nyanyian "Voice Of Miracle"
P/S Ada gak org iktiraf suara aku... =)


errr.. Adek yg tlg pgg mic nie, Tq yea.. hehe

DISEBALIK KEJAYAAN ADA PENDORONG.......

"A great love will makes one man be motivated to achieve his dreams"

Ehem2... Ermm.. Gadis ini banyak support saya, Dari mula sampai habis, dari tenaga, masa, transportation sampailah kepada gitar... Tq so much.... Angin lalu tolong sampaikan ucapan penghargaan ini padanya.... <3 Shyn, XOXO...





Friday, November 25, 2011

North & South

U say "air kelape" but I say "ayaq nyok", U say "kite" but I say "kita"... However we r sharing the same feeling which is "<3" ^^

Thursday, November 3, 2011

First Love


Our last kiss
Tasted like tobacco
A bitter and sad smell

Tomorrow, at this time
Where will you be?
Who will you be thinking about?

You are always gonna be my love
Even if I fall in love with someone once again
I'll remember to love
You taught me how
You are always gonna be the one

The paused time is
About to start moving
There's many things that I don't want to forget about

Tomorrow, at this time
I will probably be crying
I will probably be thinking about you

You will always be inside my heart
You will always have your own place
I hope that I have a place in your heart too
Now and forever you are still the one



* The best thing about her is, she doesn't know how to show her feelings to me, & she said to me, i should listen to some songs that she dedicated to me, because those songs telling me about her feelings. One of it, is this song. In fact, I'm her first love... Although she is not my 1st love, but I'll make sure she is the last one for me... Therefore, I'll love her always.. Insyaallah... Thanks  <3 ! Ngee =D







Tuesday, November 1, 2011

Sedetik Lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu,

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu,
Ternyata ku perlukan cinta 
dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa,

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih 
selepas selamanya,

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu,
Biarlah kehilangan semua yang, dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu.......


video

Thursday, October 27, 2011

Cinta Matiku

Akan ku biarkan dirimu,
merasuki hidupku,
akan ku biarkan cintamu,
meracuni hatiku


Kerana cintaku terlalu gila,
kepadamu yang ku cinta,
kerna diriku tak pernah bisa,
hidup tanpamu


Jangan pernah tinggalkan diriku,
jangan lepaskan aku,
walau setengah detik hidupku...


* by feveret song... de mse menkan utk by yea ^^'



Wednesday, October 5, 2011

apa nak dikatakan lagi...

Tiap yang jadi ada hikmah...
Biarkan saja ia berlalu...
Yang menambahkan kesedihan...
Semoga akan sedar....
Memujuk hati agar ceria semula....
Biar  ia dirasakan sendiri olehnya...
Tak perlu kata apa2....
Sb hati dah terlalu letih dengan situasi yang sama....

Friday, September 23, 2011

what love is all about

U've taught me how to be a gud man,
u are really different compared to other girls,
but sometimes...

I'm feeling sad when u give attention to ur fren more than u give it to me,
the ways u treat me not like the way it supposed to be,
don't u know how much i luv u?
don't u feel what i'm trying to deliver to u,
i know u r still struggling,
to know what is love,
don't worry, i'll try my best to do my parts,
to show u what love is all about...

Your <3, xoxo....

Monday, September 5, 2011

Say hello to Sintok Wave 125 S... =)

Welcome to Wave S, semoga menjadi pengganti yg baik buat Brembo... Meskipun ko xley blah sampai 1 8.. 1 4 pn jadila... asalkn ko xtelan minyak kuat dn xpyh pakai 2T.. Sepp duit...







Introduce to u my mechanic... 

END...



The legacy Of Brembo

Brembo atau RGV 120, model jenama Suzuki yg aku pakai sejak bangku sklh sampailah ke alam Univ. Byk suka duka yg tlh dilalui bersama Brembo nie, stat dari bwk X-gf yg 1 sampai X yg ke 2.. lama gaklah brsama Brembo, dari thn 2006-2011.. Bykla dh abes utk modify si Brembo utk, tp byk lbh kepada modify dalaman utk performancenya, maklumlah dok ulang alik png kdh png kdh...


This is my Brembo !


Time nie tas highway Utara-Sltn ke arah Utara... 


170 Km/H.. Boleh pi lagi tp mmdgkn nk jaga enjin dn bknnya nga race, 
jadi ckplah cucuk 1 8.. ngee

Sekarang Brembo aku dah tak guna utk ulg alik Kdh Png, ada pengganti baru.... Brembo pn dah bersara dan brht sja di rmh.. Haha

Sunday, June 5, 2011

My little brother

Masih aku ingt, saat2 yg x aku duga... Apa yg adk kecik aku umur 8 thn buat... Tp sblm 2... Tiap2 kali aku balik rmh, aku slalu bwk dia g jln2, bwk dia g mandi kt Tmn Belia, boh game yg dia suka main kat PC rmh... Need 4 Speed Underground ~



Masa aku blk rmh bulan 6 ritu, msa sblm aku blk semula ke Kampus, dia ada bg aku something.... Xku sngka2..

Inilah hasil kerja dia bg kt aku, trharu dgn apa yg dia buat..... Dia mghargai apa yg aku bg kt dia dgn cara ini.... sdh pn ada... Thanks adek.. walaupn dia xmtg lg, tp dia dh pndai luahkn rsa syg dn pnghargaan kt aku...



Luv u adek...


Masa2 bersama adek... =)

Apa yg aku minat.. Dia minat... Aku maen gym, dia maen gym, aku maen gitar dia pn nak maen gitar !

- Adek, Abg akn sntiasa ingt pesan ayah, ayah pnh ckp... "bila ayah dh takda atau bila hg dh berjaya, apa yg ayah nk, hg jaga adk2 hg".... Abg akn jga adk2 abg sbaiknya, Insyaallah... " I'll hold my words adek"... 


Ur Brother...
Mus



Thursday, May 5, 2011

Save Our Love



Once we were one
Now we're worlds apart
Deep inside you know you are my other heart
My memories seem like yesterday
Can't believe it's all so far away
All these years
All our tears
Still we sing the same old song
Let's make right all that went wrong
There's no beginning there's no end
There is no reason to pretend
Crying from help from above
We've got to save our love
You said to me
That we hold the key
Eternal love we give and take
It was meant to be
My love for you
Was always true

I'm really missing u.....
Hope u will always happy with d guy u had choose...
But I'll hold our love 4 ever....

Tuesday, May 3, 2011

Sukan Suksis IPTA Zon Utara

Sukan Suksis IPTA Zon Utara atau sngkatannya SuTRA adalah projek sukan antara Suksis IPTA blah Utara. Nie adalah edisi-2 SuTRA, UUM bertuah jd tuan rumah. Oleh sedemikian, aku tlh dipertggjwbkn utk jd pengarah projek tersebut. Maka, pada 18-19 Mac telah berlangsungnya projek ini. Alhamdulillah berjaya mskpn terdpt pelbagaiiii halangan, dugaan dn klu dalam term Marketing Research "limitation".. Tetapi.. semua 2 dapat diatasi dgn berkat kesabaran, ksungguhan dn bantuan warga UUM, khususnya Suksis UUM.. Caya LU !... 5 IPTA join, kami, USM, UiTM Png, UniMAP dn UPSI...

Ada 9 sukan yg dprkenalkn, antaranya bola sepak, bola jaring, futsal wanita, badminton, tarik tali, triple disciplines (marathon,kayak dn berbasikal berkembar), stairs hiking & bola tampar... Terdapat 2 sukan baru yg diperkenalkn ak, yakni Triple Disciplines (marathon,kayak dn berbasikal berkembar) dn Stairs Hiking... dn 2 sukan yg tlh dikenali umum ttpi baru dlm SuTRA iaitu Bola Keranjang, dan Bola Tampar... So, total 4 sukan baru la.. Dah menjadi suatu kebiasaan apbl jd tuan rumah, "advantage" pd kita.. Jd aku mmkirkan apa klbhn yg UUM ada.. Alhamdulillah perancangan berjaya apabila semua sukan 2 menyumbangkn pingat.. Dsmpng 2 dpt mmperkenal budaya sukan serta apa yg UUM ada... P/S Stairs Hiking aku yg join.. Dpt emas.. ngee..

Malam Pembukaan......
18 Mac 2011

 Bunga Api... beli kat Siam.. kabel baek pnya.. Shhh.. jgn habaq kat sapa2..  haha


                      Dengan Ajutan KorSuksis UUM, Tuan Izham...


                   Mengetuai perbarisan masuk padang...Brass Band UUM


      Skuad Gerak Tempur Suksis Wat pertunjukan seni mempertahankan diri.....


               Megah di udara.... Pertunjukan Para-Motor UUM...


                 Persembahan tarian Melayu Arab drpd dak2 Bidasari.......


       Nyanyian lagu Kehebatan Cinta drpd pelajar antarabangsa... Somalia dn Indonesia...


             Mengiringi perbarisan.... Skuad berkuda Suksis UUM........


                            Dengan pegawai dari UPSI......



                                          5 IPTA....


19 Mac 2011.....
Hari Perhitungan....
dan hasilnya.............

                 Bola Sepak menebus kehampaan lalu... Pingat Emas !




 Bola Keranjang... Emas

Stairs Hiking.. Emas


Baru ku puas.. baru ku puas.. baru ku puas... Penat.. HaHaa, mana xnya, sok nak lwn rinie bru nek tangga 2...



 
Venue tersebut....





 Tarik Tali- Perak


                                            Badminton- Perak


Triple Disciplines- Perak


Bola Tampar Laki n Pompuan- Gangsa


Keputusan Keseluruhan.......
1- UUM
2- UPSI
3- USM
     4- UniMAP
 5- UiTM





                       Suksis UUM juara SuTRA edisi ke-2...


Aku & Rizal... Timb.. Habes SuTRA pi Siam released tension...wahaha... tak dilupakan yg kt blkg aku 2... dok bwk aku pi merata msa prjk.. Honda Civic.. ngee...


Terima kasih pada semua yang menjayakan SuTRA, maaf klu ada kkrgn atau kslpn... This Victory is for u guys ! UUM Juara SuTRA Edisi-2...........