Tuesday, January 10, 2012

Gadis Unik

Intro
Gadis Unik,
Engkau menundukkan wajahmu,
Menunjukkan rasa malu,
Saat pertama kita bertemu,

Kita merempuh segala duri dan gelora,
Untuk bersama bahagia, sayangku,
Kita belayar di lautan asmara,
Bina mahligai berdua bersama,

Chorus
Gadis Unik,
Engkau ajarku erti kesabaran,
Engkau sumber motivasiku,
Engkaulah yang kudambakan selalu,
Ku sayang kamu wahai "babyku".

Friday, January 6, 2012

MERCU TANDA

Masih terkenang tatkala
masih ada sisa perjuangan,
tatkala aku masih disini
berjuang untuk identiti diri
yang belum tahu apakan jadi,

Senjata jiwa dan juga jasmani,
menongkah arus ujian masa depan,
dipukul badai dihempap gelora,
lantas, dengan usaha,
tetap meredah demi mercu tanda bangsa.

Tuesday, January 3, 2012

KepadaMu Kekasih...


KepadaMu Kekasih
Aku berserah
Kerana ku tahu Kau lebih mengerti
Apa yang terlukis di cermin wajahku ini
Apa yang tersirat di hati
Bersama amali


KepadaMu Kekasih
Aku bertanya
Apakah Kau akan menerimaku kembali
Atau harus menghitung lagi
Segala jasa dan bakti
Atau harus mencampakku ke sisi
Tanpa harga diri


Hanya padaMu Kekasih
Aku tinggalkan
Jawapan yang belum ku temukan
Yang bakal aku nantikan
Bila malam menjemputku lena beradu


KepadaMu Kekasih
Aku serahkan
Jiwa dan raga
Jua segalanya
Apakah Kau akan menerima penyerahan ini
Apakah Kau akan menerimaku
Dalam keadaan begini

Saturday, December 10, 2011

Searching For Star Champion & Runner-Up Voice Of Miracle Singing Competitions.....

1stly.. Syukur ke hadrat Ilahi sebab dgn Izin-Nya kejayaan ini tercapai..... Next, thanks to my marka, & last but not least kepada semua penyokong2 kami..... Tanpa sokongan dn berkat doa anda, kejayaan ini mungkin tak tercapai... Thanks Guys !!!!


Searching 4 Star's Secretariats....


Practice Session...


Actually Searching For Star ini pertandingan nyanyian lagu2 bahasa English, aku tertarik utk menyertainya.... Competition nie anjuran English Lang. Club Of UUM, memandangkan semua peserta nyanyi guna minus one, aku pn nak wat suatu yg laen dr laen dgn perform guna teknik "Acoustic". Farah Awien sbg penyanyi dan aku maen gitar.. Idea utk wat camni aku dpt daripada gitaris2 yg berjaya cam Edrie Hashim dan Slash, pas diaorg kuar dr band dan bergerak solo, diaorg lbh success dn dikenali.... dgn pengalaman2 yg pernah aku tempuhi sblm ini, mmbuatkan aku lbh berani utk join comp. camnie... Sebab lain, adalah kerana nak ubati kedukaan hati ini yg selalu kalah masuk comp. music... Aku berpegang pada prinsip belajar drpd kesilapan dn "Fall 3 times, Stand Up 4", mksudnya jgn menyerah kalah dlm seni. Kena sentiasa berusaha...
Sblm ke semi dn final......

Audition


Sesi audition, Farah lepas... Ramai jgk yg join, yg star2 pn ada, tp rezeki pd kami... Then 9 December 2011, hari semi dn final... Semi kami maen akustik, lagu Price Tag, dapat supporters yg gempak2, nyanyi sma2... Then Final lagu, Listen-Beyonce... Honestly aku ckp, aku teruja dgn suara Farah Awien, terbaek... Meremang bulu roma bila dgr, dgn gaya persembahan yg menyentap jiwa.... U were awesome farah... "tak salah keputusan aku utk pilih hg sbg singer aku" =)... Byk finalist2 yg power2, 6 chineses n 4 Malays... Malays suma masuk final + 1 org Chinese guy... Tp rezeki kami,  dapat Champion.... no.2 Malay lady, 3rd pn Malay lady...Congrate U Guys.... Rasa syukur2 sgt sb mng, nie 1st time dapat Champion... Ditambah pulak dgn pd masa yg sama aku gi masuk pertandingan nyanyian Voice Of Miracle... Dpt no.2.. Okla 2... Sb aku xpenah menang pertandingan nyanyian... Aku men gitar smbil nyanyi kali nie... Lagu Bila Cinta-O.S.T LBS.... Kalut lari sana sini perform, syukurlah berbaloi......


Lagu Semi Final.....
video


                          Me & Farah =)

    Tanjungisme...  Penang Mari... Ngee

Dari Kanan pemenang tempat ke-2, dua dari kanan 
pemenang tempat ke-3, tengah Farah Awien Champion, 
4 dari kanan menang persembahan terbaik, 5 dari kanan??? 
ehemm2... aku la.. Gitaris Farah... Ngeee =B

In the mean time............ 

 VOICE OF MIRACLE anjuran DPP Muamalat
Syukur, dapat "durian runtuh" dlm satu malam.. Rezeki... 
Rasa cam dalam mimpi lak... hehehe... Hepi sgt, sb 
menang  no.2 pertandingan Nyanyian "Voice Of Miracle"
P/S Ada gak org iktiraf suara aku... =)


errr.. Adek yg tlg pgg mic nie, Tq yea.. hehe

DISEBALIK KEJAYAAN ADA PENDORONG.......

"A great love will makes one man be motivated to achieve his dreams"

Ehem2... Ermm.. Gadis ini banyak support saya, Dari mula sampai habis, dari tenaga, masa, transportation sampailah kepada gitar... Tq so much.... Angin lalu tolong sampaikan ucapan penghargaan ini padanya.... <3 Shyn, XOXO...





Friday, November 25, 2011

North & South

U say "air kelape" but I say "ayaq nyok", U say "kite" but I say "kita"... However we r sharing the same feeling which is "<3" ^^

Thursday, November 3, 2011

First Love


Our last kiss
Tasted like tobacco
A bitter and sad smell

Tomorrow, at this time
Where will you be?
Who will you be thinking about?

You are always gonna be my love
Even if I fall in love with someone once again
I'll remember to love
You taught me how
You are always gonna be the one

The paused time is
About to start moving
There's many things that I don't want to forget about

Tomorrow, at this time
I will probably be crying
I will probably be thinking about you

You will always be inside my heart
You will always have your own place
I hope that I have a place in your heart too
Now and forever you are still the one



* The best thing about her is, she doesn't know how to show her feelings to me, & she said to me, i should listen to some songs that she dedicated to me, because those songs telling me about her feelings. One of it, is this song. In fact, I'm her first love... Although she is not my 1st love, but I'll make sure she is the last one for me... Therefore, I'll love her always.. Insyaallah... Thanks  <3 ! Ngee =D







Tuesday, November 1, 2011

Sedetik Lebih

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu,

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu,
Ternyata ku perlukan cinta 
dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa,

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih 
selepas selamanya,

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu,
Biarlah kehilangan semua yang, dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu.......


video